Lillard potvrdil žádost o výměnu. Hvězda Blazers touží po titulu

25. 08. 2023, 10:00 » Rozhovory - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Za chvilku tomu budou dva měsíce, co Damian Lillard veřejně oznámil, že by rád přestoupil z Portlandu. Od té doby se ale vyjednávání nikam nedostala a 33letý rozehrávač je stále hráčem Trail Blazers.

„Stále platí, že bych byl rád vyměněn do klubu s ambicemi na titul, ale promiňte, že se s vámi nebudu bavit o Portlandu,“ řekl Lillard v rozhovoru s Marcem J. Spearsem.

„Dame“ doufal, že Blazers přivedou zkušené hráče, ale ti místo toho draftovali ze třetí pozice nadějného Scoota Hendersona, který se má jednou stát jeho nástupcem. Názor nezměnil, ani když vedení prodloužilo smlouvu s Jeramim Grantem.

Na otázku, co ho k žádosti o obchod vedlo, stroze odpověděl: „Nebudu o Blazers mluvit. Stále k nim chovám spoustu respektu a lásky.“ Uvidíme co se ale stane, až se přiblíží termín tréninkového kempu a s jakým „odhodláním“ do něj případně nastoupí.

Damian Lillard confirms his trade request

“I can say that there was [a trade request] and I would just prefer not to speak on the Trail Blazers.”

(Via @MarcJSpears ) pic.twitter.com/KWbHd5Z36i

— NBACentral (@TheDunkCentral) August 24, 2023

„Nedokážu ovlivnit budoucnost, ale moc si přeji získat prsten šampióna NBA. To je můj největší cíl. I nadále se budu svědomitě připravovat a podávat co nejlepší výkony,“ pokračuje v rozhovoru rodák z Oaklandu.

Stále se nejvíce mluví o přestupu do Miami, ale Heat nedokázali sestavit pro Portland lákavou nabídku a veškerá jednání se přes léto zastavila. Uvidíme, co přinese září, kde se na jeho konci otevírají tréninkové kempy a začně naplno příprava na novou sezónu.

Mezitím si můžeme tipnout, jestli Lillard přestoupí dřív než James Harden a zda-li nakonec nezůstanou oba ve svých současných klubech. Začátek sezóny tím může být hodně zajímavý...